RIL 246-2008 Puu- ja teräsrakenteisten hallien kuntotarkastus

65,00  (sis. alv. 10 %)

Ohjeen tavoitteena on selkeyttää ja tehostaa hallien kuntotarkastusta ja ylläpitoa.

Osasto:

Kuvaus

Ohjeen tavoitteena on selkeyttää ja tehostaa hallien kuntotarkastusta ja ylläpitoa.

Rakennuskohteiden kunnossapidosta vastuulliset tarvitsevat apuvälineen, jonka mukaan he voivat tehdä rakenteiden kunnon seurantaa ja tarvittaessa ryhtyä jatkotoimenpiteisiin. Jatkotoimenpiteet voivat olla tarpeen, jos kuntotarkastuksen perusteella on syytä epäillä rakennuksessa sellaisia puutteita tai muutoksia, joiden voidaan epäillä aiheuttavan välittömästi tai myöhemmin vaaraa rakennukselle tai ennen muuta rakennuksen käyttäjille.

Julkaisu on jaettu kahteen osaan. Osassa A, puurakenteisten hallien kuntotarkastusohje, käsitellään puurakenteisen hallin kuntotarkastuksen pääperiaatteet ja -vaiheet, puurakenteiden säilyvyyteen liittyviä erityiskysymyksiä sekä käyttöhenkilökunnan tekemän jatkuvan seurannan sisältöä.

Osa B, teräsrunkorakenteiden kuntotarkastusohje, käsittelee vastaavasti teräsrakenteisen hallin kuntotarkastuksen vaiheistusta ja tehtävien sisältöä sekä tarkastettavia kohteita ja liitoksia.

Ohjeen sisältö On VTT:n tuottama. Julkaisu on suurirunkoisten hallien rakenteellisen turvallisuuden kehittämishankkeen osatulos. Kehittämishankkeen takana ovat alan teollisuus ja viranomaiset; opetusministeriö, ympäristöministeriö, VTT, Teräsrakenneyhdistys ry. ja Wood Focus Oy.

KUNTOTARKASTUSLISTOJEN KÄYTTÖOHJE

Hallimaisten rakennusten kunnon valvonta perustuu säännöllisiin kuntotarkastuksiin ja niissä tehtyihin havaintoihin. Ohjeen liitteenä olevat kuntotarkastuslistat (liitteet A1, A2 ja B1, B2 ja B3) löytyvät kohdasta Tuotteen ladattavat materiaalit, josta ne voi tulostaa kuntotarkastusta varten.

Kuormitettuina rakenteissa näkyy muodonmuutoksia. Siksi tarkastukset kannattaa pääasiassa tehdä sellaisena vuodenaikana, jolloin kuormituksia ei ole, ja rakenteissa mahdollisesti havaittavat puutteet, viat, muodonmuutokset ovat todennäköisesti pysyviä. Lisäksi on tärkeää voida todeta, milloin ongelmia on alkanut esiintyä (rakennuksen valmistumisen jälkeen).

Rakenteissa ajan mittaan tapahtuvien muutosten havaitsemiseksi ja hallitsemiseksi uusia havaintoja on oleellista verrata aiemmissa tarkastuksissa tehtyihin havaintoihin, ja siksi kuntotarkastusta varten: 1) lue ohjeen tekstiosa, ja muistuta kuvien avulla mieleesi katsastettavat kohdat ja seikat 2) älä kirjoita tarkastuksen aikana tehtyjä havaintoja ohjeen alkuperäiseen listaan, vaan kopioi tarvittava tyhjä tarkastuslista alla olevasta linkistä 3) tarkastuksen jälkeen vertaa uuden listan havaintoja aiempiin listoihin ja raportoi mahdolliset muutokset 4) talleta tarkastuslistat havaintoineen myöhempää käyttöä varten.

Osan A. Puurakenteisten hallien kuntotarkastus liitteet:
A1. Peruskuntotarkastuksen ja jaksotetun kuntotarkastuksen lomakkeet
A2. Jatkuvan seurantatarkastuksen lomakkeet

Osan B. Teräsrunkorakenteiden kuntotarkastus liitteet:
B1. Luettelo kuntotarkastuksessa tarvittavista mittavälineistä, laitteista ja työkaluista, rakennuksen yleistiedot
B2. Rakenteiden kuntotarkastus
B3. Rakenteiden kunnon seuranta

91 sivua. B5.

E-kirja
Katso e-kirjojen käyttö- ja toimitusohjeet e-kirjan lataamista varten.
E-kirja suojattu PDF Ei kopiointia, ei tulostusta.

Tuotteen ladattavat materiaalit

Maksutavat

Kirjakaupan maksutavat